Τα Νέα Μας

Ελληνική Διαχείριση Απορριμμάτων A.E.

Συνεργασία της ΕΛΔΙΑ με την ΕΝΑΛΕΙΑ

Με προτεραιότητά μας την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, είναι μεγάλη μας υποχρέωση να συμμετέχουμε σε κάθε δράση που αποσκοπεί στη βελτίωση συνθηκών ζωής όχι μόνο των ανθρώπων, αλλά και της χλωρίδας και πανίδας του τόπου μας. Για αυτό, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την ΕΝΑΛΕΙΑ, πρωτεργάτρια στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης και των προβλημάτων υπεραλίευσης της Μεσογείου.

Μέσω του τεράστιου δικτύου τους, αφαιρούν τόνους διχτύων και πλαστικών, οι οποίοι εναποτίθενται στους κάδους της εταιρίας μας. Στη συνέχεια, οδηγούνται στις εγκαταστάσεις μας και μετά από ειδική διαλογή προωθούνται σε αδειοδοτημένες μονάδες Ανακύκλωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μέσα στον τελευταίο χρόνο, η ΕΛΔΙΑ και η ΕΝΑΛΕΙΑ έχουν συνεργαστεί στην καθαριότητα πολλών ακτών του Θερμαϊκού Κόλπου, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών της Ιχθυόσκαλας Νέας Μηχανιώνας, Αγγελοχωρίου, Χαλάστρας και Κίτρους.

Στήριξη της ΕΛΔΙΑ στις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, η ΕΛΔΙΑ στήριξε την προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον καθαρισμό των ακτών των Νομών Θεσσαλονίκης και Πιερίας. Στα πλαίσια του προγράμματος «Καθαρές Ακτές Καθαρός Θερμαϊκός», βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να βοηθήσουμε με την αποκομιδή, μεταφορά και προώθηση στην ανακύκλωση των διχτύων και πλαστικών βαρελιών.